Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Mortadela w panierze na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tanie danie obiadowe też może być smaczne.

Mortadela w panierze na ostro Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mortadela w panierze na ostro

 

  • 70 dag- mortadela,
  • 2 szt- jaja surowe,
  • 150 g- bułka tarta,
  • 2 szt- ząbek czosnku,
  • 2 łyżki- przyprawa do dań kuchni meksyk,
  • 2 łyżki- oliwa z oliwek,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mortadela w panierze na ostro
Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 0,7 cm. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z oliwą i przyprawą meksykańską. Odstawić na 15 minut. Panierować najpierw w bułce, potem w jajku potem ponownie w bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Mortadela w panierze na ostro
mortadela 1
Mortadela w panierze na ostro
mortadela 2