Sposób przygotowania:
Panierowana mortadela na sosie pomidorow
W rondlu rozgrzałam łyżkę oleju, obsmażyłam na nim przeciśnięty przez praskę czosnek, dodałam pomidory z puszki, a kiedy się zagrzały wrzuciłam groszek. Gotowałam na wolnym ogniu bez przykrycia przez kilkanaście minut, aż odparowała większość płynu i sos zrobił się gęsty. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, papryką w proszku i cukrem. Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzałam olej. Plastry mortadeli panierowałam po dwa razy w roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Usmażyłam z obu stron na rumiano. Na talerze nałożyłam makaron i sos, na sosie położyłam kotlety z mortadeli. Całość posypałam posiekaną natką pietruszki.
iziona
monikaT83
edytaha
Ela Dz
edytaha
Hahahaha... I dobrze Elu, że mu nawtykałaś, zasłużył sobie burak :D
kołczu
Ela Dz napisał(a):
zewa