dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zawijaski z mortadelą i szałwią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zawijaski drobiowe z mortadelą, serem i szałwią.

Zawijaski z mortadelą i szałwią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zawijaski z mortadelą i szałwią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski z mortadelą i szałwią
Pierś oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa układamy plasterek mortadeli, kawałek żółtego sera i listek szałwii. Zawijamy ciasno w roladkę. Panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok 15 minut. Smacznego!
Zawijaski z mortadelą i szałwią
Oczyszczoną pierś kroimy w cienkie plasterki.
Zawijaski z mortadelą i szałwią
Na mięsie ukłądamy mortadele, ser oraz listek szałwii.
Zawijaski z mortadelą i szałwią
Panierowane roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.