gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i smaczny pomysł na obiad...

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

 

 

Sposób przygotowania:

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych
Płatki kukurydziane mielimy na drobno w maszynce do mielenia mięs lub rozdrabniamy widelcem. Mortadelę kroimy na plastry grubości ok. 1 cm, następnie przyprawiamy z oby stron przyprawą do wieprzowiny. Plastry maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w panierce z płatków kukurydzianych. Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Tak przyrządzoną mortadele możemy podawać z ziemniakami i surówką.
Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych
Mortadelę kroimy na plastry grubości ok. 1 cm