Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mortadela smażona w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kiedy potrzebuję zrobić coś na szybko wybieram mortadelę w panierce.

Mortadela smażona w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mortadela smażona w panierce

 

Sposób przygotowania:

Mortadela smażona w panierce
Mortadelę (może być taka z warzywami) pokroić w grubsze plastry (wcześniej pozbawić ją osłonki foliowej - jeśli posiada). Jajko umyć, wbić do miseczki, rozkłócić. Dodać do smaku pieprz i kucharek, wymieszać. Plastry mortadeli panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco z ziemniaczkami lub na zimno do chlebka.
Mortadela smażona w panierce
Mortadelę pozbawiamy osłonki, kroimy w grubsze plasterki.
Mortadela smażona w panierce
Jajko rozkłócamy, dodajemy przyprawy, mieszamy.
Mortadela smażona w panierce
Mortadelę najpierw panierujemy w jajku a potem w bułce tartej.
Mortadela smażona w panierce
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.