Sposób przygotowania:
Mozaika drobiowa
- do miseczki wkładamy pierś, ja miałam podwójną . - udka z kurczaka należy porcjować w małe kawałki i włożyć do miseczki z piersią. - dodajemy przyprawy i mieszamy zostawiamy pod przykryciem w lodówce na cała noc. - rano wkładamy do pierś do woreczka , a na wierzch kawałki mięsa z udek. - teraz wkładamy z woreczkiem do szynkowara , dociskamy porządnie praską. - dobrze i równo zakładamy klamrę dociskową . -wstawiamy szynkowar do garnka z wrzącą wodą (woda musi sięgać do 1 cm poniżej brzegów praski) -gotujemy pod przykryciem -gotujemy w temperaturze 90 stopni 70 minut -po odpowiednim czasie gotowania- wyjmujemy szynkowar z garnka, ale nie otwieramy go, zostawiamy w chłodnym miejscu do wystygnięcia i wstawiamy do lodówki. - na drugi dzień wyjęłam z woreczkiem moją szyneczkę i pokroiłam w plastry . Piękna mozaika wyszła i w dodatku bardzo smaczna .


Weronika91
RENATA P.
lalunia
Polecam bo warto posmakować coś co się zrobi samemu .