mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Mozarella domowej roboty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna, aromatyczna mozarella domowej roboty:)

Mozarella domowej roboty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mozarella domowej roboty

 

 

Sposób przygotowania:

Mozarella domowej roboty
Żelatynę rozpuszczam w połowie szklanki gorącej wody. Pozostawiam do ostudzenia. Śmietanę miksuję z majonezem, pieprzem i przyprawą tzatziki około dwie minut na gładką masę. Następnie do masy śmietanowo-majonezowej dodaję rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę i jeszcze chwilę miksuję. Masę wlewam do czterech filiżanek. Wkładam filiżanki z masą do lodówki do stężenia na około 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Stężoną masę wykładam na talerzyk.
Mozarella domowej roboty
Żelatynę rozpuszczam w połowie szklanki gorącej wody
Mozarella domowej roboty
śmietanę miksuję z majonezem, pieprzem i przyprawą tzatziki
Mozarella domowej roboty
Masę przelewam do 4 filiżanek, wstawiam do lodówki
Mozarella domowej roboty
Stężoną mozarellę wyjmuję na talerzyk, kroję

Tagi:

przyprawy