mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Mozarella in carozza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna przekąska na ciepło

Mozarella in carozza

Składniki:

Mozarella in carozza

 

  • 2 rozkłócone jajka ze szczyptą soli
  • pół szklanki mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 mozzarella pokrojona na 3 plastry
  • 6 kromek tostowego chleba
  • olej i masło do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Mozarella in carozza
Z kromek chleba odkrawam skórki (ale nie jest to konieczne). Mozzarelle (plastry) układam między kromkami chleba, dociskam i po kolei zanurzam w mleku, obtaczam w mące i potem moczę porządnie w roztrzepanym jajku.
Następnie kładę na patelni, na której rozgrzewam oliwę z masłem. Smażę z obu stron na złoty kolor. Mozzarella w środku ma się rozpuścić.
Podawać z sałatką z pomidorów lub dowolnymi dodatkami.

Tagi:

jajko chleb jajka