Sposób przygotowania:
Muffinki
Mąkę dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Składniki bardzo dobrze wymieszać ze sobą. Czekoladę strzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do ciasto. Ciasto bardzo dobrze wymieszać. Jajka ubić z cukrem, a następnie dodać do tego mleko i olej. Całość bardzo dobrze wymieszać, a najlepiej zmiksować, żeby powstała jednolita masa. Do zmiksowanej masy dodawać ostrożnie mąkę z czekoladą i dalej bardzo dobrze mieszać. Masa powinna przybrać kremową konsystencje. Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Po 10 minutach rodzynki wsypać do masy, a następnie znowu dobrze wymieszać. Foremki na muffinki dobrze wysmarować margaryną, a następnie wlać do nich ciasto. Muffinki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec około 25 minut.