Sposób przygotowania:
Muffinki cytrynowe
W misce zmieszać suche składniki, tj: mąkę, cukier, migdały, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. Dodać też skórkę
startą z cytryny, roztrzepane jajko, mleko, sok wyciśnięty z cytryny, i bardzo
miękkie masło (można chwilkę podgrzać w mikrofalówce).
Wszystko razem wymieszać łyżką- tak, żeby składniki sie
połączyły, ale muszą pozostac grudki, żeby babeczki ładnie wyrosły.
Każde
wgłębienie w formie muffinkowej wyłożyć papierową papilotką.Wypełnić każdą papilotkię do 2/3 wysokości
piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopniach ok 30 minut.
Przepis na 12 muffinek
startą z cytryny, roztrzepane jajko, mleko, sok wyciśnięty z cytryny, i bardzo
miękkie masło (można chwilkę podgrzać w mikrofalówce).
Wszystko razem wymieszać łyżką- tak, żeby składniki sie
połączyły, ale muszą pozostac grudki, żeby babeczki ładnie wyrosły.
Każde
wgłębienie w formie muffinkowej wyłożyć papierową papilotką.Wypełnić każdą papilotkię do 2/3 wysokości
piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopniach ok 30 minut.
Przepis na 12 muffinek
olmanka