Sposób przygotowania:
Muffiny z aronią i jabłkiem
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło roztopić, dodać cukier, mleko, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Dodać jajka i wymieszać. Nie ubijać i nie miksować.
Dodać przesianą mąkę tortową i proszek do pieczenia i wymieszać.
Do ciasta wmieszać opłukaną i osuszona aronię oraz obrane i pokrojone w kostkę jabłko.
Foremki do muffinek napełniać ciastem do 3/4 ich wysokości.
Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec około 30-35 minut do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone muffinki wystudzić na kratce kuchennej,
*można użyć mrożonej lub świeżej aronii /mrożonej nie rozmrażać/
*wyszło mi 12 dużych muffinek
Dodać przesianą mąkę tortową i proszek do pieczenia i wymieszać.
Do ciasta wmieszać opłukaną i osuszona aronię oraz obrane i pokrojone w kostkę jabłko.
Foremki do muffinek napełniać ciastem do 3/4 ich wysokości.
Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec około 30-35 minut do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone muffinki wystudzić na kratce kuchennej,
*można użyć mrożonej lub świeżej aronii /mrożonej nie rozmrażać/
*wyszło mi 12 dużych muffinek