Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowe z budyniem
Nadzienie: W 1/2 szklanki zimnego mleka rozpuszczamy budyń razem z cukrem. Resztę mleka doprowadzamy do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy mieszając na niewielkim ogniu aż całość zgęstnieje, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ciasto: W jednej misce łączymy suche składniki (mąkę, proszek, sodę, kakao, cukier, cukier waniliowy), a w drugiej mokre produkty (olej, jajko i mleko). Mieszamy zawartość obydwu misek za pomocą łyżki. W formie na muffinki rozkładamy papierowe papilotki, kłedziemy do nich połowę masy, wykładamy po 2 łyżeczki zimnego budyniu do każdej papilotki i przykrywamy pozostałą masą. Blachę wstawiamy do nagrzanego do 180*C pieca i pieczemy ok. 20 - 25 minut.Po ostudzeniu ozdabiamy muffiny polewą czekoladową.