Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowe z serkiem i truskawkamiPrzygotowanie ciasta:
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie ciągle ucierając dodajemy po 1 jajku. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Mieszamy delikatnie ze startą czekoladą. Ciasto nakładamy do papilotek na muffinki do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w specjalnej formie do muffinek.
Pieczenie muffinek:
Przygotowane muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 20-25 min . do" suchego patyczka". Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy.
Etap końcowy:
Truskawki myjemy,osuszamy.
Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem na samym końcu dodajemy odrobinę czerwonego barwnika barwiąc krem na różowo.
Za pomocą szprycy ozdabiamy kremem muffinki. Na kremie układamy po 1 świeżej truskawce z szypułką. Ozdabiamy listami mięty, czekoladowym białym serduszkiem i białymi cukrowymi perełkami.
slodkieokruszki
Agnieszka Rec
Dziękuję bardzo :)
Pozdrawiam serdecznie :)