Sposób przygotowania:
Ciasto snikersWarstwa orzechowa:
Wszystkie składniki włożyć do garnka i gotować przez około 5 minut.
Ciasta miodowe:
Wszystkie składniki wysypać na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, po czym każdą rozwałkować od razu na papierze do pieczenia.
Przełożyć do 3 blaszek, na jednym placku miodowym rozsmarować warstwę orzechową.
Piec w temperaturze ok. 180 stopni przez jakieś 15 minut.
Masa budyniowa:
Odmierzyć około 400 ml mleka, dodać masło, cukier, rozpuścić. W pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy i mąkę.
Wlać zimne mleko z budyniem do gorącego i ugotować budyń. Odstawić do ostygnięcia.
Ostudzony budyń utrzeć z masłem na gładką masę.
Przełożenie:
ciasto miodowe - masa budyniowa - ciasto miodowe - masa kajmakowa - ciasto miodowe z warstwą orzechową