Sposób przygotowania:
Sernik gotowanyMasa serowa
Kwadratową tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Margarynę roztopić i lekko przestudzić.
Dodać ser i wymieszać. Jajka utrzeć z cukrami i dodać do masy serowej. Zagotować i podzielić na dwie równe części. Do jednej wsypać budynie waniliowe rozmieszane w 0,5 szkl mleka i gotować do zgęstnienia masy.
Masę wylać na herbatniki i ułożyć kolejną warstwę ciastek. Do drugiej połowy masy serowej dodać budynie czekoladowe rozmieszane w 0,5 szkl mleka i zagotować aż masa zgęstnieje. Masę wylać na poprzednią warstwę. Przykryć herbatnikami.
Polewa
Czekoladę połamać na kawałki dolać mleko i podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia składników. Polewą polać ciasto.