Sposób przygotowania:
Muffinki dyniowo orzechowe z kruszonką
Do miski dajemy miękkie masło ,cukier wiórki kokosowe i mąkę wyrabiamy ręką kruszonkę. Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy jogurt i purre z dyni. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąkę , orzechy włoskie siekane, proszek do pieczenia i sodę.
Jabłko obieramy ścieramy na tarce do jabłka dodajemy cynamon wymieszać.
Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych mieszamy ręcznie bardzo krótko.
Ciastem napełniamy foremki, na górę sypiemy kruszonkę.
Piekarnik nagrzewamy 175 st wkładamy blachę i pieczemy mufinki 25-30 minut.
POLECAM!!!
W drugiej misce mieszamy mąkę , orzechy włoskie siekane, proszek do pieczenia i sodę.
Jabłko obieramy ścieramy na tarce do jabłka dodajemy cynamon wymieszać.
Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych mieszamy ręcznie bardzo krótko.
Ciastem napełniamy foremki, na górę sypiemy kruszonkę.
Piekarnik nagrzewamy 175 st wkładamy blachę i pieczemy mufinki 25-30 minut.
POLECAM!!!
czerwona
gusia1000