Sposób przygotowania:
Muffiny z daktylami
Przesianą przez gęste sito mąkę przekładam do miski, dodaję płatki i otręby owsiane, cukier puder, proszek do pieczenia, sól, cynamon, pokrojone daktyle, rodzynki i migdały. Całość dokładnie mieszam. Startą na dużych oczkach tarki dynię przekładam do drugiej miski. Dodaję roztrzepane jajka, olej i dokładnie mieszam.Łączę zawartość obu misek, mieszam przez chwilę do połączenia się składników.Formę na muffinki wykładam papilotkami i wypełniam je ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i piekę 25-30 minut. Upieczone wyjmuję z foremki na kratkę kuchenną do ostygnięcia. *muffinki można również upiec w silikonowych foremkach
Alex_M
anemon
Polecam Ci, bo są bardzo smaczne.