Sposób przygotowania:
Muffinki kakaowe
Mleko podgrzewamy, dodajemy do niego cukier i masło. Podgrzewamy i mieszamy az składniki sie rozpuszczą i połączą. Lekko przestudzamy.
Do miski przesiewamy mąkę (by pozbyć sie grudek) oraz proszek do pieczenia i ciemne kakao.
Do przestudzonej masy mlecznej wbijamy jajko które wczesniej roztrzepujemy.
Do miski z maka wlewamy mase mleczna, wszystko mieszamy.
Ciasto nakładamy do natłuszczonej blaszki na muffinki.
Piec 20 min w 200st.
Do miski przesiewamy mąkę (by pozbyć sie grudek) oraz proszek do pieczenia i ciemne kakao.
Do przestudzonej masy mlecznej wbijamy jajko które wczesniej roztrzepujemy.
Do miski z maka wlewamy mase mleczna, wszystko mieszamy.
Ciasto nakładamy do natłuszczonej blaszki na muffinki.
Piec 20 min w 200st.