Sposób przygotowania:
Muffinki kakaowe z kokosem
Margarynę, wodę, kakao . cukier zagotować i pozostawić do wystudzenia od czasu do czasu mieszając. Do przestudzonej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtka i wymieszać.Na końcu dodać ubitą pianę z białek i wymieszać za pomocą drewnianej łyżki.Do papierowych foremem wlać ciasto do 2/3 wysokości,nałożyć łyżkę masy kokosowej na środek i bezpośrednio na kokos nałożyć jeszcze po jednej łyżce ciasta.Muffinki ułożyć w blasze do wypiekania muffinek i piec około 20 min w 170 st.Przed wyjęciem najlepiej sprawdzić za pomocą patyczka.Na zimne muffinki nałożyć krem maślany za pomocą szprycy i udekorować ozdobami z masy cukrowej oraz ozdobami Dr.Oetkera Masa kokosowa Ubić białka na sztywno z cukrem pudrem. Dodać kokos i wymieszać drewnianą łyżką. Krem maślany Masło o temperaturze pokojowe utrzeć do białości,dodawać porcjami cukier puder cały czas ucierając.Na końcu dodać zimną wodę i esencję waniliową,utrzeć.W wersji dla dorosłych wodę możemy zastąpić spirytusem.
Tit
edytaha
marietta