Sposób przygotowania:
Muffinki kakaowe
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem trzcinowym. Do masy dodajemy po jednym jajku. Do połączonych składników dodajemy stopniowo przesiane sypkie składniki. Całość miksujemy na jednolitą masę. Gotowym ciastem napełniamy papilotki i pieczemy w temp. 190 st przez 20 minut.
Upieczone studzimy.
Śmietanę kremówkę wlewamy go garnuszka i zagotowujemy. Wrzącą zdejmujemy z ognia i wsypujemy do niej połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Dokładnie mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Gdy to nastąpi do masy wrzucamy masło i ponownie mieszamy, aż połączy się ono z czekoladą.
Tak przygotowaną masę odstawiamy do stężenia.
Gęsty krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i dekorujemy wierzch każdej muffinki.
Każdą muffinkę posypujemy cukrowymi perełkami.
Upieczone studzimy.
Śmietanę kremówkę wlewamy go garnuszka i zagotowujemy. Wrzącą zdejmujemy z ognia i wsypujemy do niej połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Dokładnie mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Gdy to nastąpi do masy wrzucamy masło i ponownie mieszamy, aż połączy się ono z czekoladą.
Tak przygotowaną masę odstawiamy do stężenia.
Gęsty krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i dekorujemy wierzch każdej muffinki.
Każdą muffinkę posypujemy cukrowymi perełkami.
weronikaS
misia5
Moja rodzinka, też pokochała te małe muffinki :) Bardzo się cieszę, że te Ci się podobają :)
kapitan_barbarossa
misia5
Dziękuję :)
joanna3
misia5
Bardzo się cieszę, że Ci się podobają :)