2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1491]

Muffinki łaciate

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mięciutkie i puchate muffinki smietankowo kawowe, idealne na słodki podwieczorek do kawy czy herbaty.

Muffinki łaciate

Składniki:

Muffinki łaciate

 

  • Składniki na 12 sztuk

 

 

 

  • 1/3 szklanki oleju

 

  • ½ szklanki drobnego cukru

 

 

 

  • 2 łyżki mleka w proszku

 

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 1 łyżka czekoladowej kawy zbożowej

 

  • Cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

Muffinki łaciate

ETAP 1:

Całe jajka wbić do miski, wsypać cukier oraz cukier z wanilią, dodać ogrzaną do temperatury pokojowej śmietanę oraz olej, roztrzepać rózgą kuchenną, tak aby była jednolita masa.

w kolejnej misce wymieszać składniki suche: mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz mleko w proszku, wsypać do składników mokrch i wymieszac.
Foremki na muffinki wypełnić jasnym ciastem do połowy papilotek, do reszty ciasta wsypać kawę zbożową , wymieszać , wyłożyć na ciasto jasne,
Piec 30 minut w temp 170*c.
Zimne można oprószyć pudrem