Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Muffinki limonkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne, proste, błyskawiczne w przygotowaniu muffinki z dodatkiem skórki i soku z limonek. Muffinki o lekko kwaskowym posmaku:)

Muffinki limonkowe

Składniki:

Muffinki limonkowe

 

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 kostki palmy
  • 1 jajko
  • 1 szklanka kefiru
  • 2 limonki

Sposób przygotowania:

Muffinki limonkowe
Wszystkie sypkie składniki przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Dodać do nich roztopioną i przestudzoną palmę, kefir i jajko. Limonki sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Sok iskórkę z limonek również dodać do sypkich składników. Wszystko wymieszać łyżką. Ciastem napełnić 12 natłuszczonych i posypanych mąką foremek do muffinek. Muffinki piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.