Sposób przygotowania:
Muffinki „mała zebra”
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier, miksujemy przez 3 minuty.
Następnie wlewamy olej i mleko i ponownie miksujemy ciasto.
Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao a do drugiej mleko. Ponownie miksujemy oba kolory ciasta.
Na dno papilotek wykładamy połowę ciasta jasnego oraz połowę ciasta ciemnego. Następnie wykładamy pozostałe ciasto jasne i pozostałe ciasto ciemne.
Tak przygotowane muffiny wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 C na 15-17 minut.
Następnie wlewamy olej i mleko i ponownie miksujemy ciasto.
Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao a do drugiej mleko. Ponownie miksujemy oba kolory ciasta.
Na dno papilotek wykładamy połowę ciasta jasnego oraz połowę ciasta ciemnego. Następnie wykładamy pozostałe ciasto jasne i pozostałe ciasto ciemne.
Tak przygotowane muffiny wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 C na 15-17 minut.