Sposób przygotowania:
Muffinki mięsne z jajkiemETAP 1:
Przepiórcze jajka gotujemy na twardo. Mniej więcej przez 3 do 4 minut. Zalewamy zimną wodą i obieramy z łupin.
ETAP 2:
Obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy na złoty kolor.
ETAP 3:
Do miski wkładamy oba rodzaje mięsa, podsmażoną cebulkę , jajko oraz sól. Wyrabiamy na jednolitą masę.
ETAP 4:
Formę do muffinek smarujemy pozostałym masłem ale tylko 8 szt. Nakładamy połowę masy mięsnej i na środku każdego układamy przepiórcze jajko.
ETAP 5:
Nakładamy resztę masy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut.
ETAP 6:
Parmezan ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy ze śmietaną. Smarujemy muffinki i ponownie w tej samej temperaturze pieczemy jeszcze przez 15 minut.