Sposób przygotowania:
Pulpeciki z kaszą i pieczarkami
Kaszę jęczmienną ugotować na sypko w 1,5 szklanki wody z dodatkiem jarzynki.
Cebulę posiekać drobno. Mięso mielone wymieszać z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Z masy mięsnej formować małe pulpeciki. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć pulpeciki.
Koncentrat pomidorowy rozmieszać ze szklanką wody. Zalać pulpeciki i gotować 5 minut. Mąkę ziemniaczaną zalać 1/3 szklanki wody, rozmieszać i wlać do sosu, mieszać do zgęstnienia. Doprawić do smaku. Gotować jeszcze 5 minut.
Cebule obrać, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć do odparowania wody. Dodać kaszę, dokładnie wymieszać. Doprawić.
Smacznego.
Cebulę posiekać drobno. Mięso mielone wymieszać z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Z masy mięsnej formować małe pulpeciki. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć pulpeciki.
Koncentrat pomidorowy rozmieszać ze szklanką wody. Zalać pulpeciki i gotować 5 minut. Mąkę ziemniaczaną zalać 1/3 szklanki wody, rozmieszać i wlać do sosu, mieszać do zgęstnienia. Doprawić do smaku. Gotować jeszcze 5 minut.
Cebule obrać, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć do odparowania wody. Dodać kaszę, dokładnie wymieszać. Doprawić.
Smacznego.
Netka
czarrna
Dziękuje Anetko :)