Sposób przygotowania:
Orzechowe muffinki z masłem orzechowym
Do miski wsypać mąkę dodać mielone orzechy oraz cukier trzcinowy. Dodać proszek do pieczenia i wymieszać. W drugiej misce wymieszać mleko ze śmietankę jajkami i olejem. Dodać 2 łyżki masła orzechowego i dokładnie za pomocą trzepaczki wymieszać (początkowo trzeba się przyłożyć aby dobrze wmieszać masło). Mieszankę mokrych składników dodać do suchych i szybko wymieszać. Foremkę silikonową napełnić ciastem. Do każdego "otworu" włożyć po 1 czubatej łyżce ciasta. na ciasto ułożyć po 1 łyżeczce masła orzechowego i przykryć łyżką ciasta. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec je około 22-25 minut. Wyjąć z piekarnika,lekko przestudzić. Wyjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
zbysiowa
Skorzystam, bo wyglądają pysznie;)
monikaT83