Sposób przygotowania:
Muffinki na maślance z mango i żurawiną
Mango obieramy i kroimy w kostkę. Żurawinę wrzucamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut.
W dużej misce mieszamy łyżką wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wlewamy maślankę i olej. Dodajemy jajko i mieszamy trzepaczką.
Dodajemy składniki mokre do suchych, dodajemy również żurawinę z mango i krótko mieszamy.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni z termo obiegiem i pieczemy około 17 minut.
W dużej misce mieszamy łyżką wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wlewamy maślankę i olej. Dodajemy jajko i mieszamy trzepaczką.
Dodajemy składniki mokre do suchych, dodajemy również żurawinę z mango i krótko mieszamy.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni z termo obiegiem i pieczemy około 17 minut.