Sposób przygotowania:
Muffinki piernikowe z wiśniami
1. Mąkę przesiiewamy przez sito. Dodajemy dwie łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczkę cukru waniliowego, przyprawy do piernika, kakao oraz cukier.
2. Następnie dodajemy jajka o temperaturze pokojowej, masło roztopione i ostudzone, mleko o temperaturze pokojowej.
3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
4. Ciasto przekładamy do połowy każdej foremki i dodajemy kilka wiśni i następnie przykrywamy warstwą ciasta.
5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni na około 30 minut . Po upieczeniu na wierzch nakładamy polewę przygotowana na parze wodnej z czekolady gorzkiej lub gotowej polewy czekoladowej.
2. Następnie dodajemy jajka o temperaturze pokojowej, masło roztopione i ostudzone, mleko o temperaturze pokojowej.
3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
4. Ciasto przekładamy do połowy każdej foremki i dodajemy kilka wiśni i następnie przykrywamy warstwą ciasta.
5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni na około 30 minut . Po upieczeniu na wierzch nakładamy polewę przygotowana na parze wodnej z czekolady gorzkiej lub gotowej polewy czekoladowej.