Sposób przygotowania:
Muffinki piernikowe
Pomarańcze sparzyć, zetrzeć z nich skórkę. Zmieszać składniki suche: przesianą przez sito mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika.
W misce zmiksować jajka, maślankę, wystudzone, roztopione masło, sok z połówki pomarańczy i miód.
Następnie połączyć składniki suche z mokrymi, dodać skórkę z pomarańczy i wszystko wymieszać łyżką drewnianą. Gotową masą napełnić papilotki do 3/4 ich objętości.
Piec 20-25 min. w temp. 180 stopni. Wystudzić.
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i rozsmarować ją na wystudzonych muffinkach.
Wierzch posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy.
W misce zmiksować jajka, maślankę, wystudzone, roztopione masło, sok z połówki pomarańczy i miód.
Następnie połączyć składniki suche z mokrymi, dodać skórkę z pomarańczy i wszystko wymieszać łyżką drewnianą. Gotową masą napełnić papilotki do 3/4 ich objętości.
Piec 20-25 min. w temp. 180 stopni. Wystudzić.
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i rozsmarować ją na wystudzonych muffinkach.
Wierzch posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy.