Sposób przygotowania:
Muffinki rabarbarowo-migdałowe
Rabarbar dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i sodę, mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz cukier migdałowy. Mieszamy trzepaczką, a następnie dodajemy mleko oraz olej i znów mieszamy.
Wlewamy mokre składniki do suchych i krótko mieszamy, tylko do momentu połączenia się składników. Na koniec dodajemy rabarbar.
Przekładamy ciasto łyżką do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy muffinki przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, bez termoobiegu.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i sodę, mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz cukier migdałowy. Mieszamy trzepaczką, a następnie dodajemy mleko oraz olej i znów mieszamy.
Wlewamy mokre składniki do suchych i krótko mieszamy, tylko do momentu połączenia się składników. Na koniec dodajemy rabarbar.
Przekładamy ciasto łyżką do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy muffinki przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, bez termoobiegu.