Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 742]

Muffinki rabarbarowo-migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, lekko kwaskowe muffinki z rabarbarem i cukrem migdałowym. Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu.

Muffinki rabarbarowo-migdałowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki rabarbarowo-migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Muffinki rabarbarowo-migdałowe
Rabarbar dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.

Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i sodę, mieszamy.

Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz cukier migdałowy. Mieszamy trzepaczką, a następnie dodajemy mleko oraz olej i znów mieszamy.

Wlewamy mokre składniki do suchych i krótko mieszamy, tylko do momentu połączenia się składników. Na koniec dodajemy rabarbar.

Przekładamy ciasto łyżką do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy muffinki przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, bez termoobiegu.
Muffinki rabarbarowo-migdałowe
Rabarbar dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Muffinki rabarbarowo-migdałowe
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i sodę, mieszamy.
Muffinki rabarbarowo-migdałowe
Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz cukier migdałowy. Mieszamy trzepaczką.
Muffinki rabarbarowo-migdałowe
Przekładamy ciasto łyżką do formy wyłożonej papilotkami.