Sposób przygotowania:
Batony kukurydziane bez pieczenia
Do miski wsypujemy wszystkie sypkie produkty i mieszamy.
W mikrofalówce rozpuszczamy olej kokosowy z masłem i miodem (30 sekund) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy dokładnie.
Do małej blaszki przekładamy masę na batony, wyrównujemy ją i mocno ugniatamy.
Wstawiamy do lodówki.
Po 30 minutach robimy polewę. Rozpuszczamy w mikrofalówce składniki na polewę, mieszamy i polewamy masę kukurydzianą. Ponownie wstawiamy do lodówki.
Po 3 godzinach wyjmujemy masę z lodówki i kroimy w batony ostrym nożem.
W mikrofalówce rozpuszczamy olej kokosowy z masłem i miodem (30 sekund) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy dokładnie.
Do małej blaszki przekładamy masę na batony, wyrównujemy ją i mocno ugniatamy.
Wstawiamy do lodówki.
Po 30 minutach robimy polewę. Rozpuszczamy w mikrofalówce składniki na polewę, mieszamy i polewamy masę kukurydzianą. Ponownie wstawiamy do lodówki.
Po 3 godzinach wyjmujemy masę z lodówki i kroimy w batony ostrym nożem.