Sposób przygotowania:
Mini serniczki z karmelizowanym jabłkiem
Wszystkie składniki na masę serową umieścić w misce i wymieszać rózgą. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w małą kosteczkę. Na patelni mocno rozgrzać masło, wrzucić jabłka, smażyć 2 minuty. Posypać cukrem trzcinowym, wymieszać i na średnim ogniu smażyć jeszcze 3 minuty, aż jabłka zaczną nabierać złotego koloru, odstawić z palnika. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni z termo obiegiem. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, na ich dno pokruszyć ciasteczka. Masę serową rozłożyć do papilotek, wypełniając je prawie całkowicie. Na wierzch nałożyć łyżeczką skarmelizowane jabłka. Włożyć foremkę do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 110 stopni z termo obiegiem. Piec 35-40 minut. Wystudzić w foremce.
Alex_M
edytaha
Dziękuję :) Karmelizowane jabłuszko jest rewelacyjne :)