Sposób przygotowania:
Kawowe serniczki
Twarde pierniczki zmiksować w rozdrabniaczu. Można użyć innych kruchych ciasteczek. Dodać miękkie masło i połączyć. Nakładać na spód do foremek na muffinki i dobrze docisnąć, np szklaneczką. Twaróg dobrze zmielony umieścić w misie miksera i miksować dodając po kolei wszystkie składniki. Kawę rozpuścić w gorącej śmietance i wlać przestudzoną do sera. Wszystko wymieszać. Przelać masę serową do foremek z kruchym spodem. Piec w 160*C przez 30min. KREM: żelatynę namoczyć w minimalnej ilości wody, a kiedy napęcznieje rozpuścić. Jogurt połączyć porcjami z ubitą śmietanką. Wlać cienkim strumyczkiem wystudzoną, ale płynną żelatynę, mieszając intensywnie jogurt trzepaczką. Kiedy zacznie dobrze tężeć nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na wystudzone serniczki. Smacznego!