Sposób przygotowania:
Drożdżowe muffinki prawie bez cukru
Wiórki kokosowe zmiksować blenderem, wsypać do miski. Daktyle zalać wrzącą wodą, po ok. 3-5 minutach odcedzić. dodać banan i mascarpone, zmiksować blenderem, dodać do wiórek kokosowych.
Drożdże pokruszyć do szklanki, wlać ciepłą wodę, rozetrzeć do ich rozpuszczenia, wlać do ciasta. Wbić jajka, wsypać mąkę, łyżką wymieszać ciasto. Odstawić na ok. 15 minut.
Do metalowej formy na muffinki wyłożyć 12 papierowych papilotek, wyłożyć ciasto, odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce.
Truskawki przekroić na połówki, ułożyć na wierzchu. Wstawić do zimnego piekarnika i zaraz nastawić na 190C. Piec ok. 30 minut.
Drożdże pokruszyć do szklanki, wlać ciepłą wodę, rozetrzeć do ich rozpuszczenia, wlać do ciasta. Wbić jajka, wsypać mąkę, łyżką wymieszać ciasto. Odstawić na ok. 15 minut.
Do metalowej formy na muffinki wyłożyć 12 papierowych papilotek, wyłożyć ciasto, odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce.
Truskawki przekroić na połówki, ułożyć na wierzchu. Wstawić do zimnego piekarnika i zaraz nastawić na 190C. Piec ok. 30 minut.