Sposób przygotowania:
Muffinki toffi z maltikeksami
Zmieszać ze sobą składniki suche - przesianą przez sito mąkę pszenną, budynie o smaku toffi, proszek do pieczenia oraz sól.
W drugiej misce zmiksować jajka z cukrem, a następnie dodać mleko oraz olej, nie przerywając miksowania. Na końcu dodawać porcjami składniki suche i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przygotować 12 papilotek. Do każdej z nich dodać po łyżce ciasta, następnie położyć kosteczkę gorzkiej czekolady i ponownie przykryć ciastem.
Na końcu na wierzchu każdej muffinki ułożyć po 5 szt. maltikeksów.
Piec w temp. 180 stopni przez 15-20 min.
Wystudzić.
W drugiej misce zmiksować jajka z cukrem, a następnie dodać mleko oraz olej, nie przerywając miksowania. Na końcu dodawać porcjami składniki suche i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przygotować 12 papilotek. Do każdej z nich dodać po łyżce ciasta, następnie położyć kosteczkę gorzkiej czekolady i ponownie przykryć ciastem.
Na końcu na wierzchu każdej muffinki ułożyć po 5 szt. maltikeksów.
Piec w temp. 180 stopni przez 15-20 min.
Wystudzić.