Sposób przygotowania:
Muffinki z budyniem, oblane czekoladą
Jajka razem z cukrem ubijamy na puch, następnie dodajemy zmieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę oraz śmietanę - dalej miksujemy. Budyń (ja użyłam taki szybki do rozmieszania z gorącą wodą) rozpuszczamy w 0,5 szklance wody (nie tak jak jest na opakowaniu w 3/4!) Budyń ma być gęsty i ostudzony. Na dno foremek na muffiny dajemy odrobinę ciasta muffinkowego, na to 0,5-3/4 łyżeczki budyniu i całość dokładnie przykrywamy jasnym ciastem. Muffinki piekłam niecałe 30 minut w 180*. Czekoladę rozpuściłam na wodzie z dodatkiem mleka -oblałam nią muffinki i udekorowałam srebrnymi perełkami. Jest to prosty i smaczny deser, można zrobić ukochanemu na Walentynki :)