Sposób przygotowania:
Muffinki w trzech kolorach
Do dużej miski wbić jajko i dodać do niego olej, mleko oraz biały i waniliowy cukier. Wszystko wymieszać ze sobą najlepiej za pomocą trzepaczki. Do połączonych składników dodać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. Powstałe surowe ciasto, masę podzielić na trzy części. Do jednej odlanej części dodać kakao, do drugiej kisiel, a jedną zostawić taką jak jest, nie dodając do niej żadnych dodatkowych składników. Masę z dodatkiem kakao i z kisielem wymieszać. Do silikonowych foremek nakładać trochę masy kakaowej, różowej i podstawowej w dowolnej kolejności, układzie aż do zapełnienia 2/3 wysokości silikonowej foremki. Foremki wypełnione surowym jeszcze ciastem w trzech kolorach przenieść do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez 20 - 25 minut. Upieczone babeczki odstawić do przestygnięcia. Przygotować lukier - do kubeczka wsypać trochę cukru pudru i dodać do niego trochę soku z cytryny oraz kilka kropli syropu, koncentratu truskawkowego (takiego do rozrabiania z wodą). Wszystko dokładnie wymieszać. Polewać gotowym, różowym lukrem ostygnięte muffiny.