Sposób przygotowania:
Muffinki z bananem i kremem sezamowym
Mąkę przesiewamy i mieszamy ją z proszkiem do pieczenia. Masło i cukier ucieramy mikserem na gładką masę. Nie przerywając ubijania, dodajemy do masła jajka-pojedynczo, dodając następne dopiero kiedy to pierwsze połączy się z resztą składników. Następnie dodajemy do masy mąkę
i mieszamy, aż masa będzie gładka, bez grudek.
Przygotowujemy blachę do muffinek i papilotki. Nakładamy do papilotek po łyżeczce ciasta, tak by oblepiło ono również nieco boczne ściaki papilotek. Na to kładziemy po łyżeczce kremu sezamowego, następnie przykrywamy krem łyżką ciasta. Na szczycie każdej muffinki kładziemy plaster banana.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni około 25 minut.
i mieszamy, aż masa będzie gładka, bez grudek.
Przygotowujemy blachę do muffinek i papilotki. Nakładamy do papilotek po łyżeczce ciasta, tak by oblepiło ono również nieco boczne ściaki papilotek. Na to kładziemy po łyżeczce kremu sezamowego, następnie przykrywamy krem łyżką ciasta. Na szczycie każdej muffinki kładziemy plaster banana.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni około 25 minut.
edytaha