Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Muffinki z budyniem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Muffiinki w wersji budyniowej

Muffinki z budyniem 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki z budyniem 4

 

  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 100 g cukru
  • 1 budyń czekoladowy
  • 0,5 l mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka maślanki
  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Muffinki z budyniem 4
Budyń ugotować na mleku z dodatkiem 2 łyżek cukru. Ostudzić. Jajka utrzeć razem z maślanką, cukrem i olejem. Gdy masa będzie jednolita dodać do niej przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Do foremek włożyć trochę ciasta, a następnie łyżkę budyniu i przykryć druga warstwą ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Papierowe foremki dobrze jest włożyć do silikonowych lub metalowych, aby muf finki nie straciły kształtu.
Muffinki z budyniem 4
Jajka utrzeć razem z maślanką, cukrem i olejem.
Muffinki z budyniem 4
Gdy masa będzie jednolita dodać do niej przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia.
Muffinki z budyniem 4
Do foremek włożyć trochę ciasta, a następnie łyżkę budyniu i przykryć druga warstwą ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Muffinki z budyniem 4
Papierowe foremki dobrze jest włożyć do silikonowych lub metalowych, aby muf finki nie straciły kształtu.