Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 267]

Fasolka szparagowa smażona w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna fasolka, która może być zarówno dodatkiem warzywnym do obiadu jak i samodzielną przekąską.

Fasolka szparagowa smażona w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa smażona w panierce

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa smażona w panierce
Fasolkę szparagową najlepiej jest ugotować al dente w przeddzień smażenia bądź wykorzystać pozostałą po obiedzie i schłodzoną w lodówce.

Jajka wybić do miski, dodać do smaku płynnej przyprawy do zup, sporo pieprzu i granulowanego czosnku - roztrzepać widelcem i włożyć do fasolkę. Ostrożnie wymieszać tak, aby każdy strączek był mokry od jajka.

Fasolkę niewielkimi porcjami przekładać do miski z bułką tartą - dokładnie obtaczać koniecznie otrzepując nadmiar bułki.

Opanierowaną układać na dużej patelni z rozgrzanym olejem. Smażyć na rumiano.

Podawać na gorąco z ketchupem, sosem tatarskim, jogurtem, majonezem lub kwaśną śmietaną.
Fasolka szparagowa smażona w panierce
W przeddzień ugotować al dente fasolkę szparagową.
Fasolka szparagowa smażona w panierce
W misce roztrzepać całe jajka z przyprawami.
Fasolka szparagowa smażona w panierce
Obtoczoną w jajku fasolkę opanierować w bułce.
Fasolka szparagowa smażona w panierce
Usmażyć porcjami na rumiano i podawać z sosami.