Sposób przygotowania:
Muffinki z maliną i porzeczką czerwoną
Mąkę przesiać z proszkiem i sodą do miski, dodać wiórki kokosowe, cukier i opłukane i osuszone owoce.
W drugiej misce wybić jajka i roztrzepać , dodać stopione i wystudzone masło, jogurt i mleko.
Wymieszać i wlać do miski z mąką i owocami. Zamieszać tylko do połączenia się składników.
Przekładać do przygotowanych foremek wyłożonych papilotkami. Na wierzch ułożyć jeszcze owoce: maliny, borówki amerykańskie i kawałki jabłka.
Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 25 -30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
W drugiej misce wybić jajka i roztrzepać , dodać stopione i wystudzone masło, jogurt i mleko.
Wymieszać i wlać do miski z mąką i owocami. Zamieszać tylko do połączenia się składników.
Przekładać do przygotowanych foremek wyłożonych papilotkami. Na wierzch ułożyć jeszcze owoce: maliny, borówki amerykańskie i kawałki jabłka.
Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 25 -30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.