Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z papierówkami
Zimne masło posiekać z cukrem, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka oraz śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię, schłodzić minimum 2 godziny w lodówce.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, dno blaszki rozwałkować połowę schłodzonego ciasta, posypać bułką tartą oraz wyłożyć całe jabłka, następnie przykryć rozwałkowaną drugą częścią ciasta, przy pomocy widelca zrobić kilka dziurek.
Piec w temp. 180 st około 40 minut po upieczeniu posypać spora ilością cukru pudru.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, dno blaszki rozwałkować połowę schłodzonego ciasta, posypać bułką tartą oraz wyłożyć całe jabłka, następnie przykryć rozwałkowaną drugą częścią ciasta, przy pomocy widelca zrobić kilka dziurek.
Piec w temp. 180 st około 40 minut po upieczeniu posypać spora ilością cukru pudru.
SylaUla