Sposób przygotowania:
Muffinki z malinami
Masło rozpuścić i ostudzić. Utrzeć z cukrem, a następnie dodawać stopniowo po jednym jajku. Wymieszać proszek do pieczenia z mąką, sodą i solą.
Całość przesiać i dodawać stopniowo do masy. Na końcu cienką strużką dodawać mleko i miksowac do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich po łyżeczce ciasta. Do każdej muffinki włożyć kilka malin i przykryć resztą ciasta do około ¾ wysokości foremki.
Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Całość przesiać i dodawać stopniowo do masy. Na końcu cienką strużką dodawać mleko i miksowac do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich po łyżeczce ciasta. Do każdej muffinki włożyć kilka malin i przykryć resztą ciasta do około ¾ wysokości foremki.
Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.