Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z serem i czosnkiem niedźwiedzim
Ugotować kaszę gryczaną w saszetce w wodzie lekko posolonej do miękkości. Czosnek niedźwiedzi listki opłukać i osuszyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju rzepakowym, dołożyć po chwili ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, poddusić 1 minutę. Dodać pokrojone listki czosnku niedźwiedziego i dusić 5 minut, wlać mleka kwaśnego lub jogurtu.
Dusić razem około jeszcze trzech minut do odparowania płynu. Przyprawić do smaku pieprzem i solą czosnkową.
Na talerze wyłożyć kaszę dodać uduszony czosnek niedźwiedzi i pokruszyć biały ser. Smacznego:)
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju rzepakowym, dołożyć po chwili ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, poddusić 1 minutę. Dodać pokrojone listki czosnku niedźwiedziego i dusić 5 minut, wlać mleka kwaśnego lub jogurtu.
Dusić razem około jeszcze trzech minut do odparowania płynu. Przyprawić do smaku pieprzem i solą czosnkową.
Na talerze wyłożyć kaszę dodać uduszony czosnek niedźwiedzi i pokruszyć biały ser. Smacznego:)