Sposób przygotowania:
Muffinki z porzeczką czerwoną, ostrężyną i maliną
Jajka wybić do miseczki, roztrzepać widelcem i dodać stopione i ostudzone masło.
Wlać kwaśne mleko i rozmieszać całość. W drugiej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną oraz cukrem. Wsypać umyte i osuszone owoce, wymieszać.
Wlać zawartość miseczki do suchych składników i wymieszać do połączenia się składników.
Wkładać do foremek wyłożonych papilotami i piec w piekarniku na termoobiegu około 20 minut w 190 stopniach. Można posypać wcześniej kruszonką a po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Wlać kwaśne mleko i rozmieszać całość. W drugiej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną oraz cukrem. Wsypać umyte i osuszone owoce, wymieszać.
Wlać zawartość miseczki do suchych składników i wymieszać do połączenia się składników.
Wkładać do foremek wyłożonych papilotami i piec w piekarniku na termoobiegu około 20 minut w 190 stopniach. Można posypać wcześniej kruszonką a po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
SylaUla
jagoda59