SUPERPRZEPIS

Muffinki z toffi

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Muffinki z toffi Więcej zdjęć (4)

Muffinkowa wariacja o smaku toffi.

Składniki:

Muffinki z toffi

 

  • 120 g mąki tortowej
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 20 ml oleju
  • 1 jajko
  • 50 g cukru
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • polewa tofii

Sposób przygotowania:

Muffinki z toffi
Szybkie i łatwe muffinki. Wszystkie składniki, oczywiście oprócz polewy toffi wkłądamy do metalowej miski i dokładnie mieszamy ze sobą. Gdy składniki się połączą przekłądamy masę do papilotek, lub foremek, będą wtedy kształtniejsze. Przygotowane muffinki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 20 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika czekamy aż ostygną iwtedy polewany każdą babeczkę polewą toffi. Z tej porcji wyszło 8 babeczek.
Muffinki z toffi
Podstawowe składniki, mąka, jajko, cukier, jogurt i olej.
Muffinki z toffi
Babeczki po upieczeniu studzimy i na koniec polewamy polewą toffi.
Muffinki z toffi
Babeczki toffi