Sposób przygotowania:
Muffinki ze szparagami i mozzarellą
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szparagi ugotować w osolonej wodzie ok. 2-3 min., odcedzić i pokroić w 1cm kawałki. Mozzarellę pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno pokroić, cześć dodać do muffinów, resztę zostawić do dekoracji.Sos: W rondlu roztopić masło. Mąkę, mleko, wodę i przyprawy dokładnie wymieszać, dodać do masła, ciągle mieszając, aż powstanie gęsty sos.Formę do muffinów (na 12 szt.) wysmarować masłem i w każdym zagłębieniu kolejno układać warstwami: najpierw ryż, potem szparagi, mozzarellę, na koniec zalać sosem i posypać szczypiorkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C przez ok. 25 minut. Smacznego!