Sposób przygotowania:
Muffiny bananowe z czekoladą i wanilią
Banany obieram i rozgniatam w misce ( można użyć tłuczka do ziemniaków lub widelca) dodaję jajka i olej, roztrzepuję całość rózgą do ubijania.
Do drugiej miski przesiewam mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią, wsypuję brązowy cukier, i ciut soli, i mieszam , następnie wlewam masę jajeczną, łączę niedbale całość łyżką, ciasto jest dość gęste.
Wkładam papilotki do formy na muf finy, ciasto nakładam łyżką , na każdą babeczkę kładę kostkę czekolady i nakrywam znowu ciastem.Muffiny wkładam do nagrzanego piekarnika, piekę około 25 minut w 200 st. C
Po wystudzeniu można polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować.
Do drugiej miski przesiewam mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią, wsypuję brązowy cukier, i ciut soli, i mieszam , następnie wlewam masę jajeczną, łączę niedbale całość łyżką, ciasto jest dość gęste.
Wkładam papilotki do formy na muf finy, ciasto nakładam łyżką , na każdą babeczkę kładę kostkę czekolady i nakrywam znowu ciastem.Muffiny wkładam do nagrzanego piekarnika, piekę około 25 minut w 200 st. C
Po wystudzeniu można polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować.
edytaha
zbysiowa
Patrz Edytko, tego nam nikt nie zabroni :D
monikaT83
mysza75
zbysiowa
Jasne, smacznego:)
Moniczko dziękuję, powstały w chwilę, szkoda było przejrzałych bananów ;D
Cukiereczek13
zbysiowa
Dziękuję :)