Sposób przygotowania:
muffiny bananowe z makiem
Banany kroimy w kostkę (można je też skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały).
Składniki suche i mokre rozdzielamy do 2 naczyń następnie dolewamy składniki suche do mokrych, dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy banany
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy masę tradycyjnie do 3/4 wysokości.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni do suchego patyczka (30-40 minut)
Ozdabiamy płatkami migdałowymi
Składniki suche i mokre rozdzielamy do 2 naczyń następnie dolewamy składniki suche do mokrych, dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy banany
Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy masę tradycyjnie do 3/4 wysokości.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni do suchego patyczka (30-40 minut)
Ozdabiamy płatkami migdałowymi