sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Muffiny czekoladowe 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Możemy posypać cukrem pudrem.

Muffiny czekoladowe 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny czekoladowe 5

 

  • składniki:
  • 150 g masła
  • 150 g czekolady gorzkiej
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Muffiny czekoladowe 5
Masło i czekoladę gorzką rozpuszczamy w rondelku na wolnym ogniu i studzimy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, dwa jajka i cukier. Całość miksujemy na gładką masę. Nakładamy do foremek na ¾ wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C około 20 minut. Podajemy ciepłe lub po ostudzeniu. Smacznego
Muffiny czekoladowe 5
Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy w rondelku
Muffiny czekoladowe 5
Po ostudzeniu dodajemy resztę składników
Muffiny czekoladowe 5
Całość dokładnie miksujemy na gładką masę
Muffiny czekoladowe 5
Muffiny pieczemy w temp 180 stopni C 20 minut